tisdag 26 juli 2011

JÄMTLAND DU SKÖNA


ON THE ROAD AGAIN

Efter två dagar på vägen efter semester-koma så känns allting som vanligt igen, fast jag hade lite svårt att komma på ett UN-nummer på ett ställe idag, fick kika i pappren. Lite ringrostig kanske, men annars så rullar milen på (på vägarna skall poängteras och inte i dikena ;) Idag blev det lite spridda skurar, både vädermässigt och geografiskt, Åre, Östersund, Orrviken och ja fan vet vart egentligen. Men det är sagolikt vackert här uppe i Jämtland, som alltid. (Frösö-bron på bilden)




Olmecken, Mjölkörten, Rallarrosen... kärt barn har många namn. Men det är sjuuukt lila här uppe, hela fjäll-sluttningar lyser i solen, miljoner av dessa blomster överallt. Riktigt vackert. Och folket är sköna, två kaffebjudningar idag, och hemma i fjollträsk kan det ta fem månader mellan två inbjudningar, det är skillnad på folk och folk hehe. Måste dock berätta att taktiken "liten-aning-jämtskbrytning" hjälper, man klämmer till med typ "Jeg sök n´Rune ja, e hn hem äller?" Men man måste luta sig mot bilen, så inte Bromma-dekalen syns, för då är man rökt!


Nä nu måste jag svida om till kamoflage-kläderna och ta fram kikarn, och skulle det vara så att jag inte längre svarar i telefonen. Ja då får jag passa på att hälsa er alla, att det var skoj att lära känna er. Kram ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar