söndag 22 januari 2012

COSTA CONCORDIA



LÄSKIGA BILDER - MEN FANTASTISKA

Med tanke på att man skall ut på havet nästa måndag så kändes det ju lite så där att se dessa otroliga bilder på lyxkryssningsfartyget Costa Concordia, som gick på grund strax utanför Isola del Giglio i Italien. Hoppas verkligen att bränsletankarna håller nu och vid bärgningen för annars kan det bli en rejäl naturkatastrof där nere. Läskigt med såna här olyckor, usch!

Förresten, den där kaptenen Francesco Schettino verkar vara en riktig pajas, hur är det möjligt att haverera så som han lyckades göra? Och dom där skumma ryktena om en hemlig kvinna ombord, och nu är han också åtalad för dråp då han tydligen övergav skeppet innan alla passagerna var evakuerade. En riktig råtta med andra ord.... som orsakade minst 12 döda, men det kunde ha varit värre, tänk er 4200 personer fanns ombord (!)

--------------------------------------

"På fredagen offentliggjordes en video som en passagerare i fartyget filmat under olyckshändelserna. I den uppmanade en besättningsman passagerarna att klä på sig flytvästar och återvända till sina hytter, eftersom fartyget inte var i någon fara. Pier Luigi Fosch, som är VD för det rederi som äger Costa Concordia, säger att kapten Franscesco Schettino gett vilseledande information efter olyckan.

Enligt Fosch talade en representant från rederiet i telefon med Schettino 20 minuter efter att fartyget gått på grund. Schettino hade under detta samtal inte informerat om att fartyget gått på grund. Det här försenade räddningsarbetena. Uppmaningen om evakueringen av passagerarna gavs först ungefär en och en halv timme efter att fartyget gått på grund."











"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar