tisdag 15 maj 2012

STOPPA PRESSARNA


LEDIG DAG OCH VAD GÖR MAN - JO LETAR "VIKTIG INFO" PÅ NÄTET

Ramlade rakt in på en av världens största upptäckter just nu,  Rouslan Krechetnikov och Hans Mayer, fysiker vid University of California i Santa Barbara, undersökte vetenskapligt skvalpet och beräknade den naturliga frekvens vid vilken kaffe skvalpar fram och tillbaka i muggar av en mängd olika storlekar.

Har du undrat varför det är så svårt att gå med en kopp kaffe utan att spilla? Jo, det råkar vara så att det mänskliga steget har nästan exakt rätt frekvens för att driva på de naturliga svängningarna i vätskan i en typisk kaffemugg. Ny forskning visar att egenskaperna hos mugg, ben och kaffe samverkar för att orsaka spill, oftast någon gång mellan sjunde och tionde stegen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Eller vad sägs om detta haha....

Konstnären / gör-det-självaren och alkoholkonnässören Benjamin Cowden inspirerades av en sekelskiftesapparat när han skapade den här cocktailssskakaren, som han kallar Imperial Shaker.





Nä nu stänger jag ner datorn och åker ut på landet och trixar lite vid stugan, för den lär väl ha vuxit igen helt där ute på Väddö nu.Usch, orkar man.... någon som vill köpa en charmig liten stuga med naturtomt och utsikt över Väddökanalen ;)


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar