onsdag 29 september 2010

AIK BÄST I STAN


Kan ju inte heller låta bli att berätta om gårdagens hockey-derby som AIK vann över Djurgården med hela 5-2. Och det var inte bara skönt, det var nästan euforiskt med tanke på all skit AIK får hela tiden, och här spöar dom spelare som tjänar tre gånger så mycket.... och det i en klubb som, ja haha... vad ska tidningarna skriva nu då tro?

Gissa om jag led för att jag inte satt där i Globen, men jobbet kräver sitt och när Dahlin och co ligger hemma döds-sjuka (dom är ju karlar) så MÅSTE ju någon ta tag i sakerna hehe. Fast jag hade ganska roligt i alla fall, på O´Learys i Örebro, med en kille som heter Johan. Målvakt i Örebros allsvenska hockeylag och mycket god vän med Viktor Fasth (målis i AIK som stod igår), så det blev mycket hockeysnack igår.

ADJÖ VÄRMLAND



Tack och adjö Värmland, det blev kort men intensivt. Långa resor, fullbokade hotell och sena middagar, men en massa fin natur och den där sköna dialekten ni vet haha. Tänker hela tiden på den här killen på videon, Bengt hehe. Men som sagt, jag har gjort mitt här nu och imorgon bitti börjar jag avresan hemåt igen till efter dryga 140 mil i ensamhet, ska bli skönt att krama någon igen ;)

Sen kom jag och tänka jag på en sak. Idag stod jag och tittade på en massa hjortar med stora söta ögon i strålande väder. Och så får man ett kort från Ove på kvällen där han bergis sitter och äter upp dom i godan ro ;) Själv är jag ju vegetarian....





ps. Jag stoppade två hämtningar idag, sjukt mycket kvicksilver (anno 1950) i stora tunnor. Tycker det är synd att neka dom, men så är det ju bestämt. Men båda två hade gårdar större än störst, hörde rykten om 30 millar på den ena av dom så visst har dom råd att "dra sitt strå till stacken".

tisdag 28 september 2010

LITE FÄRSKA BILDER



Höstliga bilder va, och ni kan ju alltid gissa vilken av dessa svampar jag kokade soppa på... ajajaj. Stannade till vid en rastplats någonstans vid Nybble-trakten, Kristinehamans kommun, med utsikt över Vänern. Och det är ju nästan farligt vackert ute just nu, vilka färger....


Och här stod värsta fabriken uppställd lite längre norrut, jag hade ingen aning om att Rolls-Royce hade detta just här. Lite snopet när man kom åkade längs med en grusväg liksom. Men jag såg varken bilar eller folk så deras hemlighetsmakerier tycks hålla i sig. För ni har väl hört om alla skrönor om just denna bil, helikopter-service, plomberade huvar och butlers som passar upp... precis som med min Transporter.... nästan hehe



Värmlands Gård, enorma marker, allér och massvis med hus och andra fastigheter utspridda. Lite softich med en labyrint på baksidan av herrgården, eller hur. Det har ni väl hemma också? Sen ska jag kanske inte avslöja vad dom hade gömt undan i skjulen, men det var inga leksaker direkt. Jag hittade i alla fall över tjugo (!) gamla fat med sjukt illaluktande "gift", så kemisten får nog göra plats-besök innan dessa kommer bort.

Nä nu ska jag boka bord på O´Learys för att kolla in när AIK får stryk igen, hockey-derby ikväll över gårdarna ju. Liiiite trist att man missar såna här matcher ibland, men jobbet går ju före ALLT! ;)

ps. Sa jag att BKV Norrtälje gick upp i div 2 i helgen, fortfarande stolt som en tupp över det. Fast jag var bra sliten hela söndagen kan jag säga, vilket party det var på lördags-natten... nej, inga bilder hahaha

fredag 24 september 2010

ACK VÄRMELAND

Trevlig fredag på er allihopa och ha en underbar helg med en massa ledighet, mat och dryck. Själv är jag bjuden på segerbankett imorgon...om BKV Norrtälje tar klivet upp i "tvåan", och det ser bra ut inför morgondagens sista seriematch. Dom har till och med råd att förlora med 0-10, men större lägg-matcher har skett så än är det inte klart. Snacka om att det blev åka av i klubben efter det att en annan klev på i styrelsen hehe. Ge mig fyra år till så kör vi i Allsvenskan ;)

Om ni undrar över filmklippet med den underbara Zarah Leander, så beror det helt enkelt på att jag kör i Värmland nästa vecka. Skoj att få testa på län som man aldrig varit i ibland, även om det är lite långt. Men med tanke på de senaste fyra veckornas körningar på 583 mil så är man liksom inne i "flytet" just nu, det bara rullar på. Tragiskt att mitt suveräna head-set i bilen åter igen har brakat ihop bara, tredje gången gillt lagningen funkade alltså inte. Men men.... man kan inte få allt :(

torsdag 23 september 2010

ON THE ROAD

Jaha ja, så var man hemma igen då. Efter den sista veckan uppe i Jämtland så slipper jag nu förhoppningsvis den lååånga vägen mellan Östersund och Norrtälje på ett tag. Fast jag måste erkänna att det känns lite vemodigt att lämna denna underbara del av Sverige. Förresten, på europavägen mellan Sundsvall och Stokholm så bara kryllar det av tung trafik med diverse läskiga UN-nummer på. För er som inte vet vad det är så är det beteckningar på bilarna om inehållet i tanken, släpet, föaket eller skåpet på fordonet. I detta fall tio kubik starkt frätande svavelsyra. Tur att man slapp agera......

.... Vägrapportör ;)
För hemma låg snygg kepa, dekaler, cd och id-handlingar för mitt nya jobb som vägrapportör. Alltså, jag hade anmält mitt intresse till Vägverket och nu är jag redo för uppdraget. Fast det är inget speciellt med det för mig, men i och med alla mil på vägen så ser man en hel del ibland och då rapporterar man snabbt så att ni övriga "väg-löss" kan ta alternativa vägar vid behov. Tacka mig nästa gång ni slipper köa på väg till jobbet ;) Nä nu ska jag ut och leta olyckor, skoja bara. Det är dags att kolla in Luddes sista seriematch för denna säsong, en betydelselös seriefinal mot Enköping. För om vi vinner så slutar vi alla fall tvåa efter just ESK.... med en jä*** poäng.

tisdag 21 september 2010

SISTA NATTEN


Frösön by night.... föråkarbloggen goes live, från ett skit-rum på Scandic (fönstret går inte att stänga och vinden ligger på, kul). Förresten, det här är min sista natt i Jämtland för i år och jag hälsar länsbolaget tack och adjö med ett stort leende. Om jag någonsin flyttar från Roslagens pärla Norrtälje så blir det garanterat norrut och Jämtland. Så vi ses snart igen..... (tänkte länka till Ewert L, men det var så jä*** uppenbart hehe). TACK ÖSTERSUND, JÄMTLAND!!

TVÅ GRADER

Nu jä**** börjar det dra ihop sig, två grader till och det blir is på vattenpölarna. Bara så ni fattar att det är kallt här uppe. Stod just och pratade med Dahlin på en gågata i Östersund och vi hackade tänder båda två. Svinkallt! Som ni ser på temp-mätaren så visar den på 2,3 och i morse när jag stack iväg på uppdrag nummer ett, så var det snöblask på rutan i tio mil... och vet ni att det är tre månader till julafton ;)



Tyvärr så har jag "foto-torsk", jag tankade över bilderna på datorn men allting bara försvann hmmmm. Teknikens värld liksom. Och det var ju lite tråkigt i och med att jag hade bilder på döda älgar, supertrånga broar och en salladsbar mitt kött-ätar-land.... Att sköta en blogg är f** inte lätt ska ni veta, bilder, kameror, datorer, texter, skit-uppkopplingar och noll respons. Vad gör jag egentligen hahaha. Så ni får en bild från en stuga i Gäddede som bjussade på kaffe och värsta jämt-dialekten kryddat med "du e tockholmsjävel va?"

söndag 19 september 2010

VAL-DAGEN


Har du röstat eller är du en "soffliggare"? Jag gjorde mitt för några dagar sedan, så nu kan man med gott samvete sitta ner ikväll och titta på valvakor i alla kanalerna. Myskväll med chips och dip, partiprogram och vuvuzela... nja, jag kanske överdriver liiite, men det klart man får "hänga med" och se hur det hela slutar. Mitt tips är i alla fall att regeringen sitter kvar? Vad tror ni?

fredag 17 september 2010

SVÄNGIGT VÄRRE

FREEEEEDAAAAAG......... veckans video fö er dans-sugna. Håll till godo ;)

SOM NY IGEN ;)


Något baktung tömdes Transportern i Östersund för sista gången den här veckan, och tuggade på ner mot Stockholm igen. Och det är väl kanske inte så konstigt att fjädringen tar lite stryk med all last emellanåt, för att inte tala om de norrländska grusvägarna. Jag hade nämligen stora problem med framvagnen och lyckades få in bilen idag fredag för byte av bladfjädrar fram, bilen "gnekade" som f**. Och när jag nyss gled ut från verkstaden så var den som NY, och sååå lättkörd. Nu längtar jag till måndag och sista veckan i Jämtland ;)

Ren, fin och nytvagad... vilken Pärla!!

Själv fick jag efter tre dagars ringande, besökande och väntande äntligen tag på pencillin. Dagens sjukvård är ingen lek, men det visste ni kanske redan. Och BARA äldre sur-kärringar överallt, i receptioner, på mottagningar och i apoteken. Ja jag vet, kanske hård ord och "man ska inte dra alla över en kam" osv, men i mitt fall så var det i alla fall så. Och när jag äntligen kom fram igår kväll på en "akut-läkar-central" så överdrev/ljög jag allt vad jag kunde inför den helt ointresserade doktorn, för jag visste ju att annars ger man minsann inte ut antibiotika inte. För inte är jag sjuk inte, osv osv. Men nu var jag skit-less efter tre veckors irriterande förkylning och sömlösa nätter.... så nu sköljer jag ner ett par tabletter med ett glas rött och säger, SKÅL! Men jag skulle kunna skriva en novell om denna veckas samtal och besök, vilka människor... och då har jag varit über-trevlig ska ni veta.

Ha en skön helg på er, få se om jag orkar lägga in något under helgen. För som ni kanske har märkt så är jag lite blogg-trött just nu, eller om det beror på ork och lust, jag vet inte riktigt. Jag ska fundera lite och vem vet, rätt som det är så kommer det tre nya inlägg på en kvart haha.

ps. Jag vill poängtera en sak. Nej, jag dricker inte alkohol i kombination med läkemedel, gör inte det du heller ;)

tisdag 14 september 2010

LÄNSTIDNINGEN


Hannibal Lecter i Östersund eller.... nä det var visst "bara" Lasse D som välvilligt ställde upp på bild inför Länstidningens reporter. Men gasmask för lite spillolja hehe. Allvarligt, kanon-bra jobbat och det hela hamnade väl synligt i både tidning och på nätet, skoj!!

Hetting och de sju haven.... nu är det visst Ingamarsö som får främmande av föråkare och Stena. Men håll dig i mitten på båten bara, så det inte blir slagsida ;) Skit-bra jobbat Hetting!!


Och vem f** är Martin Sundberg?..... Kul för Länsförsäkringar att försöka reda ut vem den här killen var framöver, han som köpte lådvis med skumpa och rysk kaviar i hinkar.

Martin Sundberg, Martin Sundberg, Martin Sundberg... osv osv osv

måndag 13 september 2010

STORHOGNA

Håll Sverige Rent/Länsförsäkringar, här har ni perfekta stället för fritid, konferens och trivsel. Ok 55 mil är långt men stället verkar helt suveränt, kanon-mat, pooler, skidbackar, vinkällare, proffsig personal osv osv. Fråga mig om ni vill veta mera, jag vet mer än ni tror ;)
ps. Förlåt skit-bilderna, men mobil-kameran suger.



NEDSLÄPP 15/9



HJÄRTAT I SVENSK HOCKEY HAR ÅTERVÄNT!! Glömde en sak, det är ju bara två dagar kvar nu till Elitserien i hockey börjar.... och AIK är där igen, efter åtta tunga år. Bra tips för något skoj så här i det kommande höst-mörkret ;)

JAG OCH YOGA?


Jag kom alldeles nyss fram till Storhogna Fjällhotell efter en sjukt dryg resa i sol, regn, frossa och svordomar över en dryg sjuksyrra i Ytterhogdal (vart är vi på väg?). Och det första jag fick höra här med siden-röst i receptionen var, "Vill du delta i Yoga nu kl sjutton?".... haha, jag och ihopknycklade gamla fotbollsben med ligamentskador i alla ljumskar som finns. "Nja, jag ska bara *host*... lämna upp väskan... kommer *host*.... kanske sen....".

Ett otroligt fint hotell i alla fall, även om det ligger mitt ute i (ja var fan är jag?) och ingen verkar bo här. Jag ska ta några bilder sen å sak ni få se på grejor, ska bara "yoga" lite på rummet först... framstupa sidoläge med dräggel i mungipan typ.... Tja ba!!

fredag 10 september 2010

BYE BYE VECKAN


Äntligen kan man titta i backspegeln (Sefter den här veckan, för även om det var vackert väder och trevliga kunder, så dras jag med en sjukt jobbig förkylning. Faktum är att jag knappt orkade köra hem senast, sextio lååååånga mil kan jag säga.... skönt med helg!!
Men så är det där med fotboll, hela helgen blir fotboll fotboll och åter fotboll. För dum som man är så har man ju även åtagit sig mera, vilket renderat i styrelser och arragemang osv osv. Fan vad jag längtar efter serie-sluten just nu. Men men.... jag kallar det för "positiv stress" hehe


Det här är NEGATIV stress, när man glider in i Stockholm en måndagsmorgon. På andra sidan mitträcket pendlar Ove varje morgon, tur han får koppla med att köra lite grävare ibland.

Fredags-Fräckisen
En kväll hörde fadern hur sonen bad nattbönen och hur han avslutade med: 'Gud välsigne mamma. Gud välsigne pappa. Gud välsigne mormor. Hej då morfar.' Det här tyckte fadern var lite besynnerligt, men han brydde sig inte så mycket om det. Nästa dag dog morfar.Två månader senare hörde fadern igen hur sonen bad sin nattbön: 'Gud välsigne mamma. Gud välsigne pappa. Hej då mormor.' Och dagen därpå dog mormor. Fadern blev mer och mer upprörd över situationen.Två veckor senare bad sonen: 'Gud välsigne mamma. Hej då pappa.' Fadern höll nästan på att få en hjärtattack. Han sa inget, men följande dag gick han upp tidigt så att han skulle klara sej ifrån den värsta morgontrafiken till jobbet. Där stannade han hela dagen. När klockan passerat midnatt vågade han sig hem, ganska stärkt av att ha överlevt dagen! Väl hemkommen så ursäktade han sig för sin fru och sa:- Jag är ledsen älskling. Jag har haft en sjuhelvetes dag på jobbet.- Har du haft en dålig dag!?, skrek frun. Min dag började med att brevbäraren föll ned och dog här utanför!

torsdag 9 september 2010

ÖARNA

Båt-antalet på Arholma har just minskat med en, för Hetting har varit där hehe. Det var visst några skrothögar som låg och skräpade där ute på ön sedan något år men nu är dom borta och här ser ni beviset. Jolly Roger... på den sketna jollen?



Och självklart så lyste Stena-loggorna vackert ute i solskenet....

Förresten, jag fick en film på mobilen idag från en viss Mr Ove, men det framgår inte riktigt vad som händer, vem som gör vad eller vad dom gör. Jag har dock mina misstankar om vem som sitter bakom spakarna men låter det vara osagt tills jag vet bättre. Jag kallar den för "Grävlingen" så länge. Det ser i alla fall skoj ut... även om det går lite sakta ;)

onsdag 8 september 2010

MERA BILDER

Hösten kryper närmare och närmare, och faktum är att jag susade igenom ett gult lövregn idag, vackert men lite vemodigt. I alla fall på den plats jag var, det var liksom bara jag och naturen. Och ibland så bara stumnar jag av utsikten, landskapet och vädret. Kolla bara in bilden här nedan så förstår ni vad jag menar..... Håll Sverige Rent!!

Och så här såg min kollegas dag ut, betydligt dimmigare än min kan man ju konstatera, eller var det sena nätter och disig blick tro? Nä inte hos Dahlin inte ;) Förresten, tänkte slänga upp några bilder från Hetting också för han messade skrothämtningsbilder från någon ö idag. Och det klart det var värt att publiceras, men.... jag råkade strula med ett inlägg lite nyss och jag orkade inte göra om allting igen. Så det får komma sedan.... håll till godo med Lasses bilder här nere nu istället.


måndag 6 september 2010

HSR TWITTRAR


Såg att HSR hade ett inlägg på Twitter om Oskar Linnros och en video om recykling i papperskretsen. Stort av en Gnagare, så jag hakar på och lägger upp den lilla video-snutten HÄR. Visst är vi lite lika, om man bortser från åldern, luggen och skinnjackan hehe.

Vill också passa på att säga att jag har varit bra duktig dessa dagar och raggat hem minst 9 ton metall ;) Det är ju också återvinning menar jag... får jag bonus? Med en polisradio skulle jag hinna dubbla summan liksom.

Förresten, tänkvärt värre för oss som kör hundra mil i veckan. Ove mailade den här bilden, klicka och läs, och lär.... rätt som det är så händer det något, eller nej det klart det inte gör men håll koll på "prylarna". Får ni inte upp bilden (blogg-sidan är kass, så klicka på den HÄR länken)

DAGENS BILD

Var bara tvungen att visa den här bilden, tagen från Hoverberg, Jämtland. Rågen som vajar i vinden och solen som glittrar i sjön där bakom, nästan poetiskt vackert ;) Annars började dagen inte så där himla bra, vaknade med ont i halsen (igen?) och när jag kikade ut såg man inte ens husen på andra sidan gatan. Värsta "ärtsoppan" liksom. Och efter en fem-sex mil hittade jag en fet skruv i däcket, så det blev in på en mack och fixa lite, varpå man kom efter i tidsbokningarna på det. Struligt värre med andra ord.

Östersund 07.20.....

Östersund på avstånd 08.15, läckert med dimman som ligger kvar i dal-gångarna.


Hackås vid lunch, 12.00. Utsikt från en "bonde" som svarade på min kommentar "Oj vilken vidunderlig utsikt du har" med.... "Jo men dä bli man int fet av"



Bonus-bild.... en skruv, en nyinköpt flaska Fix och anslagstavlan över "Fäbodvägen". Som jag varmt kan rekommendera om ni har någon dag över för en tur på landet.
Nä nu ska jag snart "dejta" Dahlin, dags för en mongolisk buffé på tu man hand, huvva hehe

fredag 3 september 2010

ÄLGJAKT

Just nu så sitter jag här och "tok-ringer" inför nästa veckas kundbesök, ja det är väl inget speciellt med det.... förutom att nu börjar ju älgjakten. Och i jämtland så jagar ALLA älg. Så det är inte helt lätt kan jag säga, suck! Fast ska jag vara helt ärlig så kommer jag förmodligen själv att delta på ett eller annat sätt om några veckor, i alla fall någon dag, så jag förstår deras iver lite grann. Men dom är ju som dom är, för jag minns när jag var med och satt där en gång och rökte lite ute på ett pass, och radion knastrade till.... "sprak... dä lukt änd hit fö faan.. sprak... tockholmare....". Och efter det så drack jag upp kaffet innan klockan han bli sju på morgonen. Frös gjorde jag också för jag hade ju givetvis trampat ner i en myr-jäv*** också, så när jag ställde mig upp för att värma mig så "Sprak.... dä knak änd hit... sitt still fö faan... tockholmare...".

Trevlig helg på er, älgjägare eller inte. Själv har jag fixat till en kräftskiva så det blir full rulle ikväll, men förmodligen slow-motion imorgon. I alla fall till kl 13.00 för då har vi ny viktig match i Pojkallsvenskan mot IFK Östersund (av alla lag haha). Vi ska f** bli topp-tre!
Men jag avslutar med en skön liten historia som jag hörde härom dagen. På tal om att jaga djur liksom ;)

Det var en man, som när han kom hem, upptäckte att det satt en gorilla längst upp i äppelträdet. Han ringde givetvis till den närliggande djurparken för att få reda på vad han skulle göra.
- Vi saknar en gorilla. Vi skickar en djurskötare som kan ta hand om honom.
Efter en stund svängde en skåpbil upp på garageinfarten, och ut kom en man som snabbt lastade ut: en lång pinne, en stor aggressiv hund, en hagelbössa och ett par handklovar.
- Så här går det till, började mannen, att jag klättrar upp i trädet och petar på gorillan med den här långa pinnen så att gorillan ramlar ner. Hunden är dresserad att då springa fram och hugga tag i gorillans genitalier. När då gorillan försöker skydda sina intima delar genom att sätta sina händer framför, så är det en enkel match för dig att gå fram och sätta handklovarna på gorillan.
- Okej... hm... en lång pinne, en aggressiv hund och ett par handklovar... men förlåt en liten fråga, hagelbössan då?
- Jo, om jag ramlar ner före gorillan..... Skjut hunden!!!

onsdag 1 september 2010

SAGOLIKA STORSJÖN


En liten utsikt-bild från Frösön och Stocke Gård, där skulle jag kunna stanna kände jag. Sagolikt vackert med de Jämtländska landskapen och Storsjön i förgrunden, eller hur? Förresten, jag hittade lite metallskrot på vägen, fem ton kanonkulor instuvade i bilen men pansarvagnen får någon annan hämta hehe. Nä nu är Östersunds kommun klar så nu drar vi hämåt över helgen, tack Dahlin för en bra vecka, det gjorde vi skit-bra!






Ja just det ja, dte är ju första SEPTEMBER idag, så var så goda att "funka" loss lite till den här gamla slagdängan ;)