torsdag 4 oktober 2012

APPLE-SMS



VARNING FÖR FALSKA SMS-MEDDELANDEN ANG APPLE

Sitter just i detta nu på en rastplats i Östergötland och zippar på en kopp rykande varmt kaffe som ångar behagligt mot vindrutan medans höstregnet smattrar så där lagom mysigt mot biltaket... äsch, tänkte få till det lite poestiskt där haha.

Ville bara meddela att ni ska INTE ÖPPNA ett sms-meddelande som utlovar att du har vunnit Iphone/Apple saker, det är så klart en rå-bluff. Fick själv messet igår kväll (se bilden) men jag har sedan långt tillbaka lärt mig att inte öppna mess/mail från någon jag inte känner eller litar på. Enkelt!!

Annars ska det bli jäkligt skönt att vända Transporterns nos hemåt snart, det är ju match på Råsunda ikväll så det har prio ett just nu. AIK vs Dnepro från Ryssland. Känner mig dock grymt seg och sliten, det tär på en gammal man att ligga på topp hela tiden ;) Ha det gott i ruskvädret allihopa!!

---------------------------------------------------------------------------------

INFO

Just nu förekommer försök att locka mobil- och facebookanvändare med blufferbjudanden om gratis Appleprylar via sms. Det finns flera olika varianter av dessa sms. De kan till exempel se ut så här: ”Grattis. Ditt nummer har gjort dig till en Apple-vinnare! Gå till http://apple.iwinz.cc/ och ange koden 6417 för att få din gratis Apple-produkt!”

Detta är alltså en bluff. Radera meddelandet direkt utan att klicka på några länkar. Svara inte på meddelandet och skicka det inte vidare. Försök inte heller ”surfa” till dessa sidor på din dator.

Om du klickar på länken kommer du till en webbsida som utlovar en gratis Iphone eller Ipad om du anger en kod i anteckningsfältet. Gör du det skickas du vidare till en webbsida som troligtvis innehåller skadlig kod.



"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar