tisdag 8 januari 2013

BOK-TIPSET

 ETT MÅSTE I BOKHYLLAN - ELLER HUR OVE

Det har utgivits en ny bok i dagarna, "En man som heter Ove". Läste att den hade fått bra betyg och bara titeln gör ju att man måste inhandla ett ex framöver. Den kan ju bara inte vara dålig...

Fredrik Backman är en av landets roligaste kåsörer. Han bemästrar det korta formatet, där han sprutar ur sig finurliga observationer, knipsluga formuleringar och ibland även hjärtsnörpande sentimentaliteter. Tillsammans med kollegan Jonas Cramby har han under ett par år utforskat medelålders-vit-man-som-vet-bäst-stereotypen Ove i blogginlägg på Cafe.se, och här provar Fredrik Backman hur väl Ove håller som romanhuvudperson.
 
Ove är en man vi alla känner, åtminstone bitvis. Han är en bister man som reder sig själv. Han vet hur man bygger hus, hur man lagar bilen och han har perfekt ordning bland sina betongpluggar. Han är en funktionell man som vill att rätt ska vara rätt och att folk ska avhålla sig från att parkera sina cyklar där han tydligt skyltat att cykelparkering är förbjuden.
Inte sörjer han heller sin avsaknad av social kompetens, tvärtom njuter han av att bespotta allt vad data, espresso, konsulter, egenföretagare och utländska bilar heter... läs mer HÄR.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Och för er som är lite snålare så räcker det med en hundring för boken.... "Limpan" haha

"Limpan vandrar mellan alkoholistanstalten Liljan och friheten. När han får löfte om ett arbete släpps han inte ut och rymmer från anstalten. Det går inte bra för honom och han ger sig tillbaka till Liljan men släpps inte in."


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar