fredag 28 oktober 2011

FARLIGT GODS I VÅRA TUNNLAR


LÄSKIG INFO FRÅN CLAES PÅ STENA

Kunde inte låta bli att skriva några rader, om den parodi som pågår angående "icke-skyltning" vid vissa av våra tunnlar. Kolla in klippen så förstår ni vad jag menar. Och medan tunga lastbilar med farligt gods passerar varje timme, varje dag, varje dygn osv osv... så kastar myndigheterna paj på varandra!! Jag hoppas ingen tar illa upp om jag citerar Claes, om så är, hör av dig så raderar jag omgående. Men håll med om att det är värt att fler får ta del av detta "fiasko".
Hur svårt får det egentligen bli??


"Eftersom det nu pågår en debatt om transporter med farligt gods i tunnlar så vill jag skriva lite om det. Efter den tragiska olyckan utanför Göteborg då en chaufför omkom, för några veckor sedan stod trafiken helt still på E6:an norr om Kode. En tankbil brann så kraftigt att asfalten smälte. Chauffören dog en snabb död.
Nu kanske det kommer att hända något om denna cirkus med transport av farligt gods i tunnlar. Problemet är att man fortfarande inte skyltat upp de tunnlar som har restriktioner avseende transport av farligt gods. Frågan ligger nu på Näringsdepartementet för utredning av hur utformningen av skyltar ska se ut, dessa måste in i vägtrafikförordningen."

Västnytts inslag:
http://svtplay.se/v/2577099/vastnytt/livsfarligt_med_omarkta_tunnlar

Räddningstjänsten kritisk:
http://svt.se/2.34007/1.2578487/raddningstjansten_kritisk

Minister tror det finns skyltar på tunnlar:
http://svtplay.se/v/2577109/minister_tror_det_finns_skyltar





I dessa tunnlar är det restriktioner:

I Göteborg tillhör Götatunneln, Lundbytunneln och Tingstadtunneln kategori E.

I Stockholm Blekholmstunneln, Hundra Knutars Backe, Klaratunneln, Muskötunneln och Söderledstunneln.

I Malmö Öresundstunneln, mellan 06.00 och 23.00


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar