fredag 16 mars 2012

LITE FREDAGSMYS


 
SNACKA OM BÄRS - DÄNEMARK Ä DÄJLI

Danskar och Carlsberg, dom kan dom. Kolla in när man firar att man blivit den nya sponsorn för C-tribunen på arenan Parken i Köpenhamn. "That calls for a Carlsberg".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


När vi ändå kör på lite större saker så kolla in den här mega-slangbbellan och träffen i basketkorgen, lite grym eller hur? ;)





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

THE SCALE OF THE UNIVERSE, by Cary Huang. En interaktiv animation där man kan zooma från kanten av universum till den kvantmekaniska ”skum-rumtiden” och lära sig omfattningen av saker på vägen. Och se hur liten eller stor du är i förhållande till olika saker i universum. Kvantmekaniska skum-rumtiden (quantum foam, spacetime foam) är det som i relativitetsteorin kallas tyngdkraftsvågor. En tyngdkraftsvåg är en krusning i rumtiden. Man skulle kunna jämföra det med ett tjockt lager med skum/såpbubblor.

Klicka på länken, scrolla med musen.... och inse hur liten DU är!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok en sista då, det är ju ändå fredag och helg, så det klart vi ska avsluta med en skön låt. Den här går mycket hemma hos föråkarna just nu ska ni veta. En gammal goding från -65 och filmen "Gumnaam", sångare är ingen mindre än Mohammed Rafi... så dra på volymen till kvällsgroggen, garanterat ben-ryckning på den här ;)

TREVLIG HELG!!



ps. Någon som har bilder på den där 32-meters supertradaren som trafikerar Malmö - Göteborg, har hittat något men jag tror inte det är den "äkta".

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar