onsdag 21 mars 2012

VÄRLDSVATTENDAGEN


22/3 VARJE ÅR - HÅLLS " WORLD WATER DAY"

FN:s konferens för miljö och utveckling föreslog dagen för att alla ska inse vikten av jordens mest värdefulla naturresurs. Vi tar ofta vattnet för givet, men så är det inte för alla på jorden. Vattnet spelar en roll i nästan allt vi gör. Vi dricker det, tvättar i det, spelar i det, genererar kraft med det, reser och transporterar varor på det, bekämpar bränder med det. Här är bilder av vatten från det senaste året i alla dess användningsområden, i brist och överflöd.


En teodlare dricker vatten medan han plockar te-löv på ett fält tillhörande Kiranchandra Tea Estate utanför Siliguri i Indien.

En by-bo bär hem vatten från en bäck till deras hem i Yiliang, China.  En befolkning i Yunnan provinsen på 3,2 million lider idag av akut vattenbrist.

En lantbrukare på vattnar sina grödor på ett risfält i Jeneponto distriktet i Indonesien.  Regeringen har planer på att börja importera riset nu då bönderna snart inte har vatten nog för sina plantager.

Joseph Irungu och en kollega dumpar latriner från Nairobi's Korogocho slum rakt ner i stadens lokala vattenresurser. Över 1,5 millioner barn befaras dö varje år pga sjukdomar relaterade till orent vatten.

Ett barn får vatten i el-Srief, North Darfur, då en hjälpsändning på 40,000 liter. Närmsta vattenkälla ligger 1,5 mil bort och är nästan uttorkad idag.

Arbetare sanerar en vattenreservoar med klor efter det att man sett en man urinera ner i tanken på en bevakningskamera. Nästan åtta miljoner gallon spolades ut i havet för detta.

En afghans pojke kör hem vattendunkar på en skottkärra i ett snöoväder på ett flyktingläger i Kabul, Afghanistan. En stad som nästan inte har något vatten kvar alls.

En flicka sköljer rent sina fötter på en gårdsplan full med lägenheter i Baia Mare, Rumänien.

Barn simmar omkring vid den alg-fyllda kusten utanför Qingdao, China. Gröna alger är ett stort problem utefter östra kustlinjen och förhindrar fiske och rent vatten.



"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar