onsdag 16 oktober 2013

MEDICIN OCH VATTEN


INSAMLAD MEDICIN - RÄDDAR VATTENMILJÖN

Nedspolade mediciner är en av de största miljöriskerna för våra svenska vattendrag. – När apoteken fick höra talas om vår återvinningsförsäkring så kontaktade de oss direkt, berättar Ove Jansson, miljöspecialist på LFAB. 

Tonvis med mediciner hamnar varje år i våra vattendrag och påverkar både djur och dricksvatten.
– Medicinrester ska inte slängas i soporna eller spolas ner. Det är oerhört svårt för reningsverken att få bort medicinresterna, säger Ove.
Det är där vår återvinningsförsäkring kommer in. Länsförsäkringars återvinningsförsäkring ingår i Försäkring för lantbruksföretag, Försäkring för hästverksamhet och Gårdförsäkring och är ett samarbete med stiftelsen Håll Sverige rent. Försäkringen inkluderar en avgiftsfri hämtning per försäkring och år.
- Försäkringen är mest känd för återvinning av skrot och farligt avfall, men tar också hand om överbliven medicin från djurhållningen. När det stod klart för apoteken att vi hade en sådan försäkring så ville de ha ett samarbete.

 http://lanet.lfnet.se/lfab/PublishingImages/Medarbetare/B99OJA.jpg
Ove Jansson

– Lantbruken har mycket veterinärmediciner för sina djur, och det är förstås bra om vi kan hjälpa både kunder och miljön. Samarbetet med apoteken innebär att vi nu också tar hand om resterna från hushållens läkemedelsanvändning hos våra kunder, säger Ove.

Insamlingspåse för mediciner


---------------------------------------------------------------------------------------

På tal om vatten och miljö så kommer här en bild på just Ove, som semestrade i Turkiet för någon vecka sedan. Snacka om turist hehe


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar