onsdag 1 februari 2012

VIDRIGT


I SVERIGE BLUNDAR VI FÖR KOLET - MEN DET ÄR HUR STORT SOM HELST

Kol har en central ställning i modern mänskliga strävanden. Förra året bröts mer än 7000 megaton i världen. Kraftfullt, men ändå smutsigt och farligt, användningen av kol växer för varje år. Omkring 70 länder har utvinningsbara reserver, som vissa beräkningar hävdar kommer att räcka i över etthundra år vid nuvarande produktionsnivåer. Gruvdriften av kol är en av världens farligaste jobb. I Kina dör tusentals gruvarbetare årligen, men även i västvärlden är yrket fortfarande farligt. Brytning och användning av kol står för en mängd olika miljörisker, inklusive produktion av mer CO2 än någon annan källa. Andra problem är surt regn, grundvatten, respiratoriska problem, och de avfallsprodukter som innehåller tungmetaller.

Över 40 procent av världens el genereras vid förbränning av kol, mer än från någon annan källa. Här är bilder av kolutvinning, transport och påverkan på miljö och samhälle... och dom är grymma!!!














"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar