söndag 4 november 2012

BRYNÄS


KLUBBKÄRLEK - EN SMÅTT POETISK FÖRKLARING

Har kommit över en text skriven av en man med stark känsla för Brynäs IF, vem det är får ni gissa er till. Men jag kan ge er en ledtråd, han jobbar nära oss, han gillar när det brinner och han ställer alltid upp när det behövs... mycket vackert skrivet i alla fall!!
Skulle dock ha publicerat den i fredags men fick lite data-strul med office-programet, sorry.

ps. Min egen kärleksförklaring till en annan klubb lär komma inom kort. För idag beger jag till Råsunda för att se den SISTA Allsvenska matchen någonsin på den gräsmattan. Snyft! Jag har ju vuxit upp där, upplevt ALLT där... Kärlek, sorg, glädje, liv och död... men det blir två matcher till i november. För vi spelar ju i Europe-league ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Highway to Hel(g)l!

Fredag, Norrlandsderby och SMHI på sitt bästa Oktoberhumör… vad kan gå fel? Öhh... tja… en hel del faktiskt.
Det tog ända till den 15:e omgången i Elitserien men först efter att frosten slagit till, dubbdäcken återigen lagts på och alla Nobelpris utnämnts fick vi hockeynördar skrika ÄNTLIGEN! … när Modos damer fick sin välförtjänta SM-flagga från i våras hissad i taket. Stort Grattis måste jag säga även om det var synd att guldet togs mot ”de rättskrudade”. Lattjo ”slump” föresten att leveranstiden på flaggan sammanföll med en match mot Brynäs… (byt leverantör!)
Nåväl, strax efter att Mittnytt började släpptes pucken och föga oväntat var det hemmalaget som efter två förluster ville visa hemmapubliken att ”svackasnacket” på byn saknade relevans. Hemmalaget pumpade på under matchens första tio minuter och värmde på ett föredömligt sätt upp vår kämpe i målområdet – som det gamla ordstävet förtäljer: ”Hellre Läkerol och Honken - Än en Fjällräv och en Kånken!” 

Anstormningen från Modo var givetvis väntad och efter att Modo likt Clubber Lang i Rocky III slagit sig trötta började Brynäs ta klivet upp och utjämna den vid powerbreaket skeva skottstatistiken. En hemmautvisning efter drygt 17 minuter satte fart på salivtillströmningen bland den ovanligt stora men väl utspridda Brynässkaran i arenan (vad kul vi hade haft vid en seger!). Modo försvarade sig dock effektivt och nog hade de tittat på videon (heter det så numera?) från AIK-matchen ett antal gånger och kopierat ett och annat. Måste ha varit en kul filmkväll…
Brynäs vann skotten med 15-14 och period 2 var bara 18 minuter bort. 

Båda lagen gick in andra med en känsla av att ”vi har koll på detta” och begreppet ställningskrig yppades nog inte av någon av de 6536 åskådarna. Kul inledning på perioden och ännu roligare blir det efter tre minuter när Martin Johansson från snäv vinkel skjuter in ledningspucken för 100-åringen! Underbart! Ljuvligt! Välförtjänt…Ahmenvaf…!? Målläkerolen hinner knappt fuktas under tungan innan en markeringsmiss á la fotbollslandslaget i halvlek ett sätter giganten för kvällen i ett omöjligt läge. Hemmalaget kvitterar och de i hemmapubliken som redan gett upp återvänder till sina platser. 

Härlig match trots allt! – bara det faktum att det är fredag ger den mycket välbekanta slutspelskänslan i kroppen. Nu kör vi!
Och kör det gör lagen… finesser blandas med fysik och tjyvnyp. Drygt sex tusen rättshaverister ser utvisning i alla (för att förtydliga a l l a) lägen och företeelsen ishockey visar upp sig från sin bästa sida. 

Efter drygt sju minuter är det dags för en ”paus” när en tillsynes mild tuppfäktning snabbt övergår till ett mindre råkurr nere i Brynäs försvarszon. Buttandet upphör temporärt men tar ny fart och Lavander och Modos Stehlik tvingas lämna isen för kvällen. Samtidigt sätts ett godtyckligt antal andra spelare i den offentliga skamvrån och incidenten slutar med spel 5 mot 5 men ojämnt antal spelare i båset (!?). Samtidigt som speakern förtäljer att bland andra Skröder fått 2 minuter ser vi honom snurra runt på isen och statistikerna lär få problem rörande hur de ska hantera att han har fått istid samtidigt som han suttit utvisad. 

Nåväl… det är ju fredag och när missen upptäcks vräker man in en handfull spelare ytterligare i snickerboan och återupptar spelet (så noga är det väl inte?).
Brynäs fixar ett boxplay och får ytterligare en chans i paradgrenen powerplay men Modo försvarar sig hyfsat (läs föredömligt… det sved!). Perioden går mot sitt slut när Granis åker på en ”interference” och efter en misstänkt obeivrad icing från hemmalaget (jaja… jag har inte sett någon repris) missar vår lagkapten plexit och vips så har vi dessutom en ”puck-out”. Inget att oroa sig för tänker vi - ”vi har en Honk och det har inte ni!” - och spelet 3 mot 5 delas upp på två perioder.

Honken vinner räddningsprocenten i andra perioden med 93 mot 90!
Tredje perioden inleds där den förra slutade. Brynäs tvingar dock Modo att ta märkliga avslut och när riktiga chanser uppstår så är ”han” där och griper trissan. När ytterligare ett 3 mot 5 läge retts ut så kommer kallduschen och Modo sveper in tvåan.
Någon panik är det dock inte… 15 minuter kvar och snart får vi chansen att spela med en man mer igen. Tyvärr går det som tidigare ikväll och powerplayet handlar mest om att hämta pucken bakom egen förlängd mållinje. Perioden rullar på och när drygt två minuter återstår kommer guldläget… powerplay igen. 

Honken plockas och i spel sex mot fyra sätter Brynäs in den sista stöten. Offerviljan från hemmalaget kombinerat med oflyt i passningsspelet hos Brynäs gör dock att denna fredag, exakt 6 månader efter den magiska kvällen i Gävle, kommer att förpassas till en banankartong på vinden.
Brynäs vinner skotten i första, Honken har bättre räddningsprocent i andra och han räddar flest skott i tredje… ändå förlorar vi. Hur detta är matematiskt möjligt ska jag grunna på ända tills på torsdag 19.00 då jag återigen går in i hockeykoman. Till dess konstaterar jag bara att

”Gävle är Sveriges huvudstad
Brynäs IF gör mig glad”




"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar