lördag 23 mars 2013

EN UNDERBAR VÄRLD



SLAPPNA AV I FYRA MINUTER - OCH SE VÅR VACKRA VÄRLD

Se den här helt fantastiska Time-lapsen filmad från den internationella rymdstationen ISS, som hela tiden kretsar kring vår jord på 35 mils höjd. Visste ni att det bara tar 90 minuter för den att passera ett varv runt jorden, alltså bara en och en halv timme. Lite som när jag ska ta mig in till Stockholm en måndagsmorgon. Helt otroligt egentligen! Och om ni undrar vad dom där gula/grönaaktiga linjer är för något så är det airglow, eller nightglow som ständigt finns över jorden, för övrigt en svensk upptäckt.
Vi bor på en helt underbar planet, håll med om det, och var rädda om den så är ni snälla :)
(jag kopplade in datorn till tv:n på 60 tum och fick rysningar av filmen, den gör sig mycket bättre i stor-format och ordentligt ljud om man säger så)

Det är Earth Hour idag förresten, så ni släcker väl lamporna en timme ikväll, med start klockan 20.30?
"Att släcka ljuset en timme under Earth Hour är en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar. Förra året släckte mer än varannan svensk ljuset under Earth Hour tillsammans med hundratals miljoner människor över hela världen."

Ha en trevlig helg alla!




"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa" Tack för att du besöker och läser föråkarbloggen, välkommen åter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar